Ontdekkend leren voor kinderen

Ontdekkend leren

Wat zijn jouw aandachtspunten en talenten?

Hoe bewaar jij je focus en richt jij je aandacht op doelen stellen?

Ik help kinderen bewust te maken van hun eigen gedrag, gevoel en emoties door spelenderwijs met paarden te werken aan persoonlijke ontwikkeling. Kinderen doen kennis op over zichzelf door hun gedrag te leren reflecteren via het paard. Hierdoor worden ze zich veel bewuster van zichzelf. Dit helpt op een vertrouwde manier te ontwikkelen.
Ik help kinderen om hun leervermogen optimaal te benutten. Ik leg uit en laat kinderen zelf ontdekken, beleven en ervaren.

Volg een cursus

Samen met andere kinderen en de paarden gaan we:

  Ontdekken
    Beleven
      Ervaren
        Plezier hebben
          De uitdaging aan
            Ontspannen
              Stap voor stap

Tijdens de cursus wordt er gewerkt in kleine groepjes. Er wordt begeleiding gegeven vanuit een positieve insteek in coach vorm. Daarbij kun je denken aan:
  • Samenwerken
  • Zelfvertrouwen vergroten
  • Vaardigheden leren om door te zetten en weerbaarder te worden
  • De interactie tussen jou en het paard ervaren...
Voor kinderen die onderzoekend en leergierig zijn. Maar ook voor hen die juist wat meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken. Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Of wanneer je wilt komen leren over paarden.

Ja, ik wil weten wanneer de volgende cursus is!

Pony cursus
Aan deze cursus neem je 6 keer deel.
  • Leeftijd: Vanaf 7 jaar.
  • Datum: 10, 17, 24 maart, 7, 14 en 21 april
    -  Tijd: 11.00 - 12.00 uur.
  • Locatie: Boerderij Wolfslaar Breda
  • Inschrijven (via de email of via de agenda pagina)
Zie de agenda
Iedere cursus is weer anders, steeds vallen er nieuwe dingen te ontdekken. De verwondering op de gezichtjes en de trotse blikken zijn goud waard.

Interesse in een vervolgtraject?

Aanbod voor kinderen

Individuele begeleiding
Individuele begeleiding is altijd maatwerk. Ik ga met jouw kind aan de slag. Paarden zijn gevoelige dieren die in staat zijn om ons gedrag en gevoel op te pikken. De interactie tussen kind en paard is leerzaam voor het kind. Ik begeleid en coach kinderen daarmee.

Maken van een focus poster, individueel of in een groepje
Op een creatieve manier werken aan je focus. Je gaat aan de slag met het maken van een focus poster. De interactie met het paard, jouw creativiteit en werken aan je focus komen hier samen.

Heb je het gevoel dat een vervolgtraject bij jouw kind past? Neem gerust contact met mij op.

Neem contact op

Ervaringen van anderen

"Maar ik kan toch al paardrijden?" Na twee jaar wekelijks een uur les in de bak van de manege vond onze zoon Adriaan dat hij het paardrijden aardig onder de knie had. En toen kreeg hij les van Michelle. Ineens ging het over stabiliteit en vloeiende overgangen rijden zonder zweep, zonder been te geven én zonder teugel. Hoe je met kleine bewegingen het gedrag van het paard kan beïnvloeden. Dat het paard reageert op hoe je je voelt. Dat het paard feilloos door heeft wanneer je er met je gedachten niet bij bent...

Het duurde even voor hij door begon te krijgen hoe deze volledig andere manier van paardrijles van hem een betere ruiter zou maken. Zeker in het begin was het hard werken en had hij soms wat overtuiging nodig om door te gaan. Maar nu vindt hij het heerlijk en horen en zien we op de manege hoe Adriaan meer contact maakt met het paard, soepele overgangen rijdt en het paard vertrouwen geeft om spannende situaties zoals springen aan te gaan. "De paarden willen voor Adriaan werken." Kregen we terug van zijn instructeur op de manege.

Naast veel aandacht voor het gedrag van het paard leert hij van Michelle ook alles over paarden anatomie en paardenverzorging.

Michelle is een uitzonderlijk begaafd paardeninstructrice met veel kennis van en ervaring met paardengedrag en mensengedrag. Bij haar kun je op een veilige manier ontdekken wat wel en niet werkt met het paard. Zelfs jonge kinderen stimuleert ze om eerst zelf na te denken wat er met hen zelf en het paard gebeurt. Uit elke situatie weet ze een positieve boodschap te halen en je ziet je kind groeien in zelfvertrouwen.

Na het volgen van een workshop zijn we bij Michelle terecht gekomen voor onze zoon. Hij vond dit zo leuk dat we besloten een vervolgtraject te volgen. Michelle en het paard geven les door samen te werken met het kind als middelpunt. Ieder heeft hierin een belangrijke rol, als een soort driehoek. Zo wordt er ook heel duidelijk een vertaalslag gemaakt. Dit gaat op een heel natuurlijke wijze waarin herkenning ontstaat en het kind zo ook dat stuk herkent van zichzelf. En wat een wisselwerking kan zijn. Door de aandacht van Michelle naar het kind en wat ze hierin ook centraal stelt, biedt ze structuur en veiligheid. Zo wordt op een dieper niveau ingegaan op bepaalde kwesties die bijvoorbeeld spelen. Hierdoor ontstaat een stuk bewustwording. Deze bewustwording kan in het dagelijks leven weer worden toegepast op heel veel situaties.

Naast alle lesstof, huiswerk en opdrachten gaat het kind ook een paard heel goed aanvoelen en begrijpen. Zo stap voor stap wordt er ook naar het rijden van een paard toegewerkt. Eerst een stevige basis en dan de rest. Deze manier spreekt ons heel erg aan.

Het is leerzaam en iets wat je voor de rest van je leven meeneemt.
Onze zoon wil het liefste elke dag naar Michelle, we komen er altijd heel voldaan vandaan als we weer geweest zijn. De cursus voor kinderen in de zomer is ook iets waar onze zoon met heel veel plezier naartoe gaat.

Michelle en het paard dank jullie voor alle waardevolle lessen!