Ruitertraining

Voel jij je zeker en vol zelfvertrouwen?

Dan zit je letterlijk beter in het zadel en dus beter op je paard.

De meeste ruiters kennen dit gevoel wel, maar soms lukt het niet zo goed. De ene keer presteer je beter dan de andere keer. "Waarom zit er nu geen constante stijgende lijn in de trainingen?" Vroeg ik mezelf wel eens af, wanneer ik van mijn paard af stapte.
Samen zorgen we er voor dat jij zeker in het zadel zit. Vol zelfvertrouwen en met kennis en inzicht jouw paard traint.

Dat doen we door een brug te slaan in kennis

Het verbinden van verschillende facetten vormt samen een geheel.

Kijk je ook graag verder dan dat er standaard "hakken laag" naar je wordt geroepen? Ben je op zoek naar een duidelijke uitleg, waarbij we werken aan een totaalaanpak? We slaan een nieuwe richting in. Ik zie ruitertraining als een totaalaanpak. Ik coach jou graag naar vaardigheden, om te werken aan mentale en fysieke controle. Tevens doe je meer kennis op over jouw paard.
Mindset
Ruitergevoel
Kennis over het paard

Totaalaanpak


Ik geloof in een totaalaanpak. Mindset, ruitergevoel en kennis over het paard. Alle facetten samen vormen een geheel. Je kunt het één niet los van het ander zien. Middels een unieke combinatie van bewustwording en trainingen waarbij verbinding tussen deze drie facetten een eenheid gaan vormen help ik je verder. Zo train je jouw paard met kennis, kunnen en inzicht. Je ervaart meer zelfinzicht en je krijgt een heldere kijk op je doelen. Het geeft je focus en het stelt je in staat om je lichaam zo goed mogelijk te gebruiken. 
Door de kennis die je opdoet ga je veel bewuster rijden.

Herken jij jezelf hierin? En wil je hier graag in verbeteren?

Wat leer je tijdens een ruitertraing

Werken aan mentale controle Ontwikkel een positieve mindset en concentreer optimaal

Kernpunten

 • Focus
 • Ademhaling
 • Spanning niveau herkennen
 • Positieve mindset

Mindset

Optimaal concentreren en doelgericht trainen

 • Wil je een betere concentratie?
 • Wil je een minder "druk" hoofd hebben, inzicht in jouw gedachten?
 • Wil je goed leren focussen?
 • Wil je emoties als onzekerheid, het te perfect willen doen of snel geërgerd raken leren herkennen?

Wat leer je tijdens een ruitertraining

Werken aan fysieke controle Fanatiek aan je ruitergevoel werken

Kernpunten

 • Lichaamsbewustwording
 • Aandacht voor je gevoel
 • Ontspanning
 • Houding en balans

Ruitergevoel

We werken fanatiek aan jouw houding en balans

 • Wil je meer lichaamsbewustwording? Ontdekken hoe jouw lichaam reageert op spanning en ontspanning?
 • Wil je jouw paard beter gaan leren aanvoelen, zodat je een optimale combinatie kunt vormen met jouw paard?
 • Wil je leren hoe jouw gevoel invloed heeft op je gedachten?

Wat leer je tijdens een ruitertraining

Werken aan je paard Kennis opdoen over je paard

Kernpunten

 • Bewegingsleer
 • Anatomie
 • Doelgericht en efficiënt trainen

Kennis over het paard

Train je paard met kennis en inzicht

 • Wil je leren wat de kwaliteiten en aandachtspunten van jouw paard zijn?
 • Wil je aandacht besteden aan de anatomie en het lichaamsgebruik van jouw paard? Je verdiepen in het functioneren van het paardenlichaam? Hoe voelen structuren van spieren en ligamenten aan en hoe maken ze beweging mogelijk? Deze kennis is vaak een Eye opener, ineens wordt het je veel duidelijker hoe je jouw paard efficiënter kunt trainen.

Ja, ik wil graag een ruitertraining

Ik werk graag met geïnteresseerde, gemotiveerde ruiters die open staan om te werken aan zelfreflectie. Ook kinderen zijn welkom.

Wat mij inspireert is het werken met unieke ruiters en hun paarden. Ik ben van mening dat je nooit uitgeleerd bent en wanneer je uit je vaste patroon loskomt, je hele mooie nieuwe inzichten kunt ervaren. Dat proces is voor iedereen anders en maakt het zo leuk om te mogen begeleiden.

Ruitertrainingen worden aangeboden door privé lessen op maat. Ik geef les in de omgeving van Breda. Nieuwsgierig, geïnteresseerd en gemotiveerd? Leuk, dan gaan we samen aan de slag.

Ervaringen van ruiters die voor jou gingen

Paardrijden doe ik al sinds mijn vijfde jaar, een virus voor het leven.
Na jaren zeuren bij mijn ouders werd ik op mijn 15e verrast met mijn eigen paard, één met een hoop xx op het papier. (Lees: heethoofd)
Wat een droom, eindelijk kon ik iedere dag tussen de paarden zijn en rijden en lessen zoveel ik maar wilde. Na een verhuizing van Den Haag naar Brabant ging ik wedstrijden rijden. Een andere stal en andere mensen gaf ons een zetje om te kijken hoe wij zouden presteren. Niet top, maar wel veel geleerd. We besloten een veulen te fokken. Dit veulen heb ik zelf als jong paard ingereden, uiteraard met begeleiding en volgens een methode die mij erg aansprak. Na mijn studie heb ik veel gewerkt en liet ik de paarden lekker in de wei. Het rijden schoot er door de drukte bij in, ik maakte geen tijd meer vrij voor mijn grote liefde. Resultaat is dat ik geen uitlaatklep meer had en veel stress had.

Sinds 8 maanden krijg ik les van Michelle.
Een rustige dame die heel anders naar een combinatie kijkt dan de instructeurs welke ik de voorgaande 28 jaar heb ervaren. Michelle legt niet de nadruk op de "kunstjes" maar meer op de ontspanning. Zij ziet het paard als spiegel en probeert je door verschillende oefeningen te laten ontspannen en te focussen. Door deze aanpak worden de "kunstjes" heel logisch en gaat het bijna vanzelf. Door haar ervaring kan ze ook goed zien of het paard fysiek in orde is of afwijkingen vertoont. Behalve dat ze een erg kundige instructrice is, is Michelle ook een leuk mens.

~ Kim, die graag aan een springwedstrijd mee deed
Michelle geeft duidelijk les. Naast dat ik beter leer rijden, leer ik ook mijn paard beter kennen.
Tijdens de training werken we veel aan mijn focus. Wanneer ik optimaal ben gefocust, ervaar ik een intens contact met mijn paard. Dit help om meer uit een training te halen.

~ Een gedreven ruiter van 12
Ik heb snel last van spanning. Michelle heeft hele waardevolle tips en oefeningen gegeven. Hierdoor laat ik spanning makkelijker los en behoud ik beter de controle over mijn gedachten. Ik rijd fijner en meer in harmonie met mijn paard. Als het dan tijdens een training goed gaat lijkt het wel of het vanzelf gaat. Michelle leert me om steeds bewuster naar deze momenten toe te trainen.

~ Dressuuramazone May
Rustig en veilig, dat zijn de eerste woorden die me te binnen schieten als ik denk aan Michelle en haar manier van les geven.

Zij geeft mijn kinderen les en doet dit met veel geduld en visie. Er zit een duidelijke lijn en opbouw in haar lessen. De kinderen krijgen huiswerk en opdrachten mee waar ze zelf mee kunnen oefenen. Op een heel vertrouwde manier leert ze de kinderen over de omgang met paarden en door de leuke oefeningen leren ze op een natuurlijke manier paardrijden. Wat haar bijzonder maakt is dat ze elk kind een gevoel van zelfvertrouwen kan geven, ze zoomt goed in op het individu.

~ Moeder van twee zoons die ruitertrainingen volgen